KPZ Mysterium na Vrtiljaku popevk

V Šmartinskem domu v Stražišču so se poslušalci zavrteli na Vrtiljaku popevk. Namreč – pevci KPZ Mysterium pod vodstvom dirigenta Lovra Freliha in ob spremljavi banda D´Smiles so jih ponesli v čas zimzelenih slovenskih popevk.
Dvorano so odeli v kraljevsko modro barvo zbora in jo popestrili s pisanimi baloni. Poskrbeli so za projekcijo, ki je dogodek popestrila, zabavna napovedovalka Lucija Grm pa je z domiselnim tekstom povezala vse skladbe in izvajalce v čudovit venček.
Najprej se je zaslišala naslovna pesem Življenje je vrtiljak, nato pa so ji sledile še druge bolj ali manj prepoznavne – od Poletne noči, Mojih orglic do Zimzelenega venčka. S svojima očarljivima glasovoma sta navdušila solista Eva Čeh in Mitja Rozman, ko sta zapela skladbo Kako sva si različna.
Nadobudni mladi glasbeniki zasedbe D´Smiles, katere član je tudi dirigent Lovro Frelih, sicer odličnem pianist, ostala dva pa še Andreas de Reggi na bobnih in Jure Brunšek na bas kitari, so dajali ritem pevcem in poslušalcem.
Celotna zasedba bo koncert ponovila v soboto, 8. 12., ob 19. uri v Sokolskem domu v Škofji Loki. Vabijo vse, ki imajo radi slovensko glasbo! Vstop je prost!

vrtiljakpopevk