9. Poletne delavnice vokalne glasbe: Skladbe iz muzikalov in vokalna tehnika

 

Program delavnic: Skladbe iz muzikalov

Zborovodja: Lovo Frelih

Avla MO Kranj:
– 22. do 27. avgust 2021 od 19.00 do 21.45
– 28. avgust 2021 od 9.00 do 13.00

 

Vokalna tehnika

Mentorica: prof. Eva Jekovec

Avla MO Kranj, 23., 25., 26. avgust 2021 od 17.00 do 18.45

 

Kotizacija*:

– Skladbe iz muzikalov (40 EUR)
– Skladbe iz muzikalov in vokalna tehnika (55 EUR)

*Na vokalno tehniko se lahko prijavijo le tisti, ki se bodo prijavili na delavnico “Skladbe iz muzikalov”

 

9. Poletne delavnice vokalne glasbe smo v letu 2021 naslovili Skladbe iz muzikalov. Kot vselej bomo prepevali v Kranju, in sicer zadnji teden v avgustu; začele se bodo v nedeljo, 22. 8., in končale v soboto, 28. 8., z zaključnim koncertom.

Načrtujemo izvedbo zborovske delavnice pod vodstvom Lovra Freliha ob pomoči korepetitorjev ter delavnice vokalne tehnike, ki jo bo vodila pevska pedagoginja Eva Jekovec.

Tematika tokratnih delavnic je izbor skladb iz muzikalov, saj želimo iti v korak s časom. Muzikal je vse bolj popularna zvrst tudi v Sloveniji, zato je pomembno, da se zbori lotimo poustvarjanja tudi tega žanra. Avtentičnost in karakter izvedbe muzikalov bo podprla inštrumentalna spremljava tria klavir, bas kitara, bobni, kar bo že pravi mali spektakel.

Z izborom teme bomo obeležili 120-letnico prve oblike muzikala, ki je nastala v New Yorku na Broadwayu, 50-letnico muzikala Jezus Kristus Superstar in 40-letnico muzikala Mačke.

Potekali bosta dve delavnici, ki se časovno ne bosta prekrivali, tako da se bodo udeleženci lahko udeležili obeh. Delavnice vokalne tehnike bodo potekale v popoldanskem času, medtem ko bodo pevske delavnice zvečer od 20. do 22. ure. Idejni vodja projekta je Lovro Frelih, ki bdi nad izbiro naslova projekta in programa za zborovsko delavnico. Skrbno izbran program poletni pevci lahko v enem tednu osvojijo ter z njim nastopijo. KPZ Mysterium sodeluje kot demonstracijski zbor in predstavlja oporo, da se program hitreje osvoji in da zunanji udeleženci lahko v enem tednu začutijo, kako je peti v zboru.

Prijavite se tukaj:

PRIJAVA NA DELAVNICE