Koncert ob zaključku 6. Poletnih delavnic vokalne glasbe

Konec avgusta so se v Kranju v avli Mestne občine Kranj odvijale 6. Poletne delavnice vokalne glasbe. Organizator teh že kar tradicionalnih delavnic je KPZ Mysterium. Poleg pevcev zbora so v poletnem projektu sodelovali tudi pridruženi pevci, tako da je vsak večer v zadnjem avgustovskem tednu prepevalo okoli 40 pevcev.

Letošnja tema delavnic je bila črnsko duhovna glasba. Zanimiv in poslušljiv program sta izbrala dirigent KPZ Mysterium Lovro Frelih in umetniška vodja Eva Čeh. Delavnice so bile namenjene vsem ljubiteljem glasbe, ne glede na pevsko znanje, starost ali izobrazbo. Pevci so spoznali način dela v zboru in se naučili kar 9 skladb. Zaključek delavnic so imeli v soboto, 1. septembra, s sklepnim koncertom, na katerem so se pevci predstavili številčni publiki. Navdušena je bila publika, prav tako pa tudi pevci – spoznali so, da je sodelovanje v pevskem zboru čudovita izkušnja. Pevske delavnice so povezale udeležence in preko njih tudi poslušalce iz različnih kulturnih okolij.

KPZ Mysterium s prvim septembrskim četrtkom začenja novo sezono. Obeta se veliko lepega petja in tematskih koncertov. Zbor vabi nove pevce, da se jim pridružijo že ta četrtek ob 20h v Glasbeni šoli Kranj (nad slaščičarno Evropa).