Slikarska razstava

PODOBE LJUBEZNI

sobota, 17. oktober, 2015

Kongresni center Brdo

Kustosinja: Judita Krivec Dragan

Slikarska dela si lahko ogledate v GALERIJI DEL.

 

EVGENIJA JARC // PET HEBREJSKI SPEVOV LJUBEZNI

Evgenija Jarc se je rodila leta 1977 v Ljubljani. Leta 2004 je diplomirala na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2008 zaključila magistrski študij pri prof. Metki Krašovec. Ustvarja v mediju slikarstva in se posveča ilustracijam. Do sedaj se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah tako doma kot tudi v tujini.

E-naslov: evgenija.jarc@gmail.com

Tel. št.: 031 561 416
www.evgenija.net

SIMON JUGOVIC FINK // NOVE LJUBEZENSKE PESMI

Simon Jugovic Fink se je rodil 14. 7. 1977 v Ljubljani. Leta 1997 je končal Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafično oblikovanje. Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je leta 2004 diplomiral iz slikarstva. Leta 2005 je postal član Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Član ZDSLU je postal leta 2009. Prireja samostojne razstave ter sodeluje na skupinskih razstavah pri nas in v tujini. Poleg slikanja piše tudi pesmi. Živi in dela v Trzinu.

E-naslov: simon.jugovic.fink@gmail.com

Tel. št.: 031 397 001

MAJA ŠUBIC // PESMI OD LJUBEZNI IN KAFETA

Cikel Istrske 2015 obsega tri slikarska dela. Tretje delo je razstavljeno na razstavi.

Rojena je bila 28.avgusta 1965 v Kranju. Slikarstvo je študirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1990 diplomirala pri prof. Emeriku Bernardu. Po akademiji se je začela intezivneje ukvarjati s freskoslikarstvom in knjižno ilustracijo. Redno objavlja v najvidnejših slovenskih otroških in mladinskih revijah . S pravimi freskami bogati fasade arhitekturnih objektov tako posvetnih kot tudi sakralnih prostorov. Veliko ustvarja tudi v akvarelni in grafični tehniki. V zadnjem času s svojimi ilustracijami sodeluje tudi pri različnih animacijah. Kot samostojna ustvarjalka živi in dela v Škofji Loki in Poljanah.

E-naslov: maja.d.subic@gmail.com

Tel. št.: 041 683 862

MIRO KAČAR // ZALJUBI SE V ŽIVLJENJE

Miro Kačar, rojen 1945 v Sorici. Pet let se je likovno izobraževal pri prof. Kogeju in Ljubu Brovču, diplomiral pa na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer zaključuje tudi magisterij slikarstva. Živi in ustvarja v domači Sorici, njegov stil pa ostaja blizu slogovno impresionistični interpretaciji s poudarjeno vlogo barve in svetlobe.

E-naslov: kacar.miro@gmail.com

Tel. št.: 031 433 275