Obvestila

9. Poletne delavnice vokalne glasbe smo v letu 2021 naslovili Skladbe iz muzikalov.

Kot vselej bomo prepevali v Kranju, in sicer zadnji teden v avgustu; začele se bodo v nedeljo, 22. 8., in končale v soboto, 28. 8., z zaključnim koncertom.

Načrtujemo izvedbo zborovske delavnice pod vodstvom Lovra Freliha ob pomoči korepetitorjev ter delavnice vokalne tehnike, ki jo bo vodila pevska pedagoginja Eva Jekovec.

Tematika tokratnih delavnic je izbor skladb iz muzikalov, saj želimo iti v korak s časom. Muzikal je vse bolj popularna zvrst tudi v Sloveniji, zato je pomembno, da se zbori lotimo poustvarjanja tudi tega žanra. Avtentičnost in karakter izvedbe muzikalov bo podprla inštrumentalna spremljava tria klavir, bas kitara, bobni, kar bo že pravi mali spektakel.
Z izborom teme bomo obeležili 120-letnico prve oblike muzikala, ki je nastala v New Yorku na Broadwayu, 50-letnico muzikala Jezus Kristus Superstar in 40-letnico muzikala Mačke.

Potekali bosta dve delavnici, ki se časovno ne bosta prekrivali, tako da se bodo udeleženci lahko udeležili obeh. Delavnice vokalne tehnike bodo potekale v popoldanskem času, medtem ko bodo pevske delavnice zvečer od 20. do 22. ure. Idejni vodja projekta je Lovro Frelih, ki bdi nad izbiro naslova projekta in programa za zborovsko delavnico. Skrbno izbran program poletni pevci lahko v enem tednu osvojijo ter z njim nastopijo. KPZ Mysterium sodeluje kot demonstracijski zbor in predstavlja oporo, da se program hitreje osvoji in da zunanji udeleženci lahko v enem tednu začutijo, kako je peti v zboru.

Več na: mysterium.si/delavnice