Mysteriumovo vabilo poletju

Mysteriumovo vabilo poletju

Zdaj že kar nekoliko tradicionalno Zveza kulturnih društev Kranj vsakoletno organizira še zadnje vabilo poletju, s katerim s kulturno prireditvijo pozdravi prihajajoče poletje. Dogodka smo se v soboto, 20. junija, udeležili tudi Mysteriumovci. Na ne preveč vroč in ne preveč mrzel dan smo se zbrali pred vodnjakom na Glavnem trgu in zapeli Vipavsko, Planinsko, nato pa še pesmi Da lipa ma in angleško Sunshine in my soul. Slednja je izza oblakov povabila tudi sončev pozdrav, na obraze poslušalcev pa je izvabila nasmeh.

S tem pa dan za nas še ni bil končan! V resnici je bil to le uvodni dogodek, ki mu je sledilo prijetno popoldansko druženje v Cerkljah. Naša Mojca je že nekaj dni prej poskrbela za piknik prostor pod prijetno zelenimi krošnjami dreves, pevci pa smo poskrbeli za hrano. Nekateri so s seboj prinesli bolj zdrave jedi, drugi pa so poskrbeli za sladkarije. Zakurili smo tudi manjši kres, ob katerem smo lahko po skavtovsko pekli »twist«.

Sledile so zabavne igre v dveh ekipah, v katerih smo pevci in dirigent tekmovali v različnih spretnostih, na primer sedenje eden na drugemu in petje v sede, podiranje nekakšnih kegljev, podajanje velike žoge po koloni pevcev od prvega do zadnjega (pri tej igri mlada udeleženka piknika vztraja pri tem, da je ena od ekip goljufala!), na koncu pa še lovljenje repa. No, hm, mogoče vse igre niso najlepše razložene. Kakšna skrivnost mora pa ostati tudi samo med nami.